hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın kritik haftaya temkinli başladı

    Altın kritik haftaya temkinli başladı
    expand

    Altın fiyatları ABD enflasyonuna odaklandı. Ocak ayına ait fiyat artışı raporu, ons altın için tarım dışı istihdam verilerinden sonra önemli bir etken olarak sırada bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haftaya 1.864 dolardan başlayan ons altın daha sonra hafif gerileyerek saat 11:16 itibarıyla 1.863 dolar seviyesine geldi. Ons altında gün içerisinde en düşük 1.857 dolar, en yüksek ise 1.866 dolar seviyesi test edildi.

    Gram altın güne 1.128 TL'den başladıktan sonra aynı dakikalarda seviyesini koruyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1.124 lira, en yüksek ise 1.129 lira seviyesi görüldü.

    Ons altın fiyatları için bu hafta ABD Ocak ayı enflasyon rakamları etkili olacak. Fed'in faiz düzenlemesinde önemli kilometre olarak beliren Ocak ayı tüketici fiyat artışı raporunun tarım dışı istihdam verisinin ardından yön değiştiren altın fiyatları için tayin edici olması bekleniyor.

    ABD’de iş gücü istatistiklerinin beklentilerden daha iyi bir performans göstermesinin ardından dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde yükseliş gelirken, altın fiyatları sert gerilemişti.

    2 Şubat tarihinde 1.959 dolar ile 9 ayın zirvesini test eden ons altın, 1.900 dolar olan kritik eşiğin altına sarkmış ve düşüş eğilimine girmişti. Aynı tarihte 1.185 TL'yi test ederek rekor kıran gram altın ise 1.130 TL'nin altına sarkmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen haftaya 1.863 dolardan başlayan ons altın perşembe günü 1.890 dolara yükseldikten sonra gerilemeye geçti. 1.860 dolar seviyesine kadar inen ons altın haftayı 1.864 dolar seviyesinden kapattı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altının değer kaybı çok düşük oranda gerçekleşti. Gösterge yüzde 0.03 oranında değer kaybetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow