hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında sert yükseliş gelir mi? FED faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum ne?

    Altında sert yükseliş gelir mi FED faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum ne
    expand

    Uzun süreli stabil bekleyişin ardından altın geçtiğimiz günlerde güçlü yükseliş gösterdi ve neredeyse ons altın tarihi yüksek seviyesine ulaştı. Küresel piyasalarda ons altın rekor seviyesine yaklaşmasının ardından kısa süreli düşüş trendine girdi. Tarihi zirvesinden uzaklaşan ons ve gram altının son durumu 13 Aralık tarihinde açıklanan FED faiz kararı sonrasında nasıl yol izleyeceği merak edildi. Peki, FED faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında son durum ne? İşte güncel altın bilgileri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları aralık ayı başında tarihi yüksek seviyelere yükseldi. FED'in faiz indirimine gireceği beklentileri yoğunlaşırken faiz kararından çok FED Başkanı Jerome Powell'ın piyasaları yönlendirecek açıklamaları önemle bekleniyordu. FED Başkanı Powell, gelen veriler ışığında hareket edileceğini, parasal gevşemeye ancak verilerin güçlü olmasıyla birlikte başlanacağına yönelik açıklamalar yapmıştı. ABD Merkez Bankası FED, faiz kararını dün akşam açıkladı ve beklenildiği gibi faizi sabit tuttu.

    FAİZ KARARI SONRASI ALTINDA SERT YÜKSELİŞ GELİR Mİ?

    FED'in son açıkladığı faiz kararıyla birlikte altın fiyatlarında yukarı doğru yükselişler başladı. Karar öncesinde ons altında gün içinde en düşük 1980 dolar, en yüksek de 1989 dolar seviyesi görüldü. ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımlarını sonlandıracağını ve bundan sonraki süreçte 2024 yılının ilk 6 ayı içinde faiz indirimlerine başlayabileceği öngörüsü altın fiyatlarına yansıması bekleniyor. An olarak ons altın 2 bin 31 dolar seviyelerinde seyrediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow