hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın bugün ne kadar? Gram altın kaç oldu? 9 Aralık Çarşamba 2020 altın fiyatları 

    Çeyrek altın bugün ne kadar Gram altın kaç oldu 9 Aralık Çarşamba 2020 altın fiyatları
    expand

    Haftanın üçüncü işlem gününde altın fiyatları 9 Aralık Çarşamba altın piyasasındaki güncel verileri gösterdi. Salgın sürecinde yatırımcısının tercihleri arasında olan altın, aşı haberleri sonrasında düşüşe geçmişti. Hafta başından bu yana dalgalı seyreden altın fiyatlarından son durum merak ediliyor. Peki, bugün çeyrek altın ne kadar, gram altın fiyatları kaç TL? İşte 9 Aralık Çarşamba altın fiyatlarında son dakika verileri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En güvenli yatırım aracı olarak görülen altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de ilgiyle takip ediliyor. Dün altın fiyatları verileri ons altındaki yükselişle birlikte yenilenmeye devam ediyor. Bugün ise güne düşüşle başlayan altın fiyatlarında gün boyu oluşacak tablo merak ediliyor. Bin 900 dolar seviyelerinden bin 850 dolarlara gerileyen ons altın, ardından bin 800 dolara kadar çekilmişti. Bugünse ons altın bin 1.857 dolardan işleme alınıyor. Hem ons altında yaşanan gerileme hem de dolar kurundaki düşüş gram altın ve diğer altın fiyatlarını aşağı çekmişti. Geçtiğimiz haftayı dalgalı bir grafikle yükseliş içerisinde kapatan çeyrek altın güne 765 liradan başladı Peki, dün yükseliş seyri gösteren altın fiyatlarında son durum ne olur? İşte altın piyasasında son veriler…

    Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde hareketliliğini sürdürüyor. Altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan gram altın, önceki günü 468,1 liradan tamamlamıştı. Gram altın fiyatı, yeni güne yatay bir başlangıç yaparak 467 TL'den başladı.

    9 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

    GRAM ALTIN NE KADAR?

    9 Aralık Çarşamba günü altının gramı 466,70 liradan işleme alınıyor. Gram altında şu an itibarıyla yükseliş yaşanıyor.

    ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

    Çeyrek altın alış fiyatı bugün 757,00 lirada bulunurken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 764,90 lirada konumlanmış durumda. 

    CUMHURİYET ALTINI BUGÜN NE KADAR?

    Geçtiğimiz günlerde alış hem de satış fiyatı 3 bin liranın altına gerileyen cumhuriyet altınının an itibarıyla alış fiyatı 3.028,40 satış fiyatı ise 3.048,50 TL.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YARIM ALTIN BUGÜN NE KADAR?

    Yarım altın alış fiyatı bugün 1.514,10 lirada bulunurken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.530,00 lirada konumlanmış durumda.

    22 AYAR BİLEZİK BUGÜN NE KADAR?

    22 ayar bilezik bugün alış fiyatı 427,50 satış fiyatı ise 430,50 liradan işlem görüyor.

    Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi?

    Uzmanlara göre altının yükselmesinin önündeki en büyük engel dolar kurundaki sert duruş. ABD ve Avrupa’dan beklenen teşvik ve destek paketleri sağlanırsa hareketlenme yaşanabilir. Paranın yönü aşı haberleri ile yön değiştirebilir. Ancak koronavirüs koşulları nedeniyle oluşan koşulların kısa vadede kolay kolay değişkenlik göstermesini beklenmiyor.

    Uzmanlara göre altın fiyatları 1.830 doların altına inilmediği takdirde ons altındaki bu yükseliş trendi devam edecek. Ancak ters yönde 1.830 dolar altına iner ve ardından 1.826 doları da kırarsa bu durumda aşağı yön kuvvetlenebilir. Geçtiğimiz haftanın altın fiyatları grafiğine bakacak olursak aralık ayının sonuna doğru sürecek bir ana yükseliş trend hareketi başlayabilir. ABD ve Çin arasında Trump’ın son günlerinde yeniden gündeme getirdiği yaptırım gerginlikleri ile Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı toplantısı ardından gelecek parasal genişlemeye dair açıklamalar altın fiyatlarına yön verecek etkenler arasında yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow