hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arabuluculuk asgari ücret tarifesi ne kadar 2023? Ticari, hukuki arabuluculuk ücreti Resmî Gazete’de!

    Arabuluculuk asgari ücret tarifesi ne kadar 2023 Ticari, hukuki arabuluculuk ücreti Resmî Gazete’de
    expand

    Adalet Bakanlığınca, özel hukuk uyuşmazlıklarında uygulanan arabuluculuğa ilişkin 2023 yılı ücret tarifesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, ticari ve hukuki uyuşmazlıklarda arabuluculuk ücreti ne kadar? İşte arabuluculuk asgari ücret tarifesi 2023 detayları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arabuluculuk ücret tarifesi 2023  detayları ücretin belli olmasının ardından gündem oldu. Adalet Bakanlığı, arabuluculuğa ilişkin 2023 yılı ücret tarifesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Arabulucu, ihtiyari arabuluculuk süreci başlamadan önce arabuluculuk teklifinde bulunan taraf veya taraflardan ücret ve masraf isteyebiliyor.

    Yazılı arabuluculuk ücreti, uyuşmazlığın arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla, arabuluculuk faaliyetini yürüten arabulucular siciline kayıtlı kişiye, sarf ettiği emek ve mesainin karşılığında, uyuşmazlığın taraflarınca yapılan parasal ödemenin karşılığıdır. İşte 2023 arabuluculuk ücret yeni tarifesi.

    ARABULUCULUK ÜCRET TARİFESİ 2022 NE KADAR?

    2023 Yılı Arabuluculuk Asgari Ücret Tarifesi'ne göre, konusu para olmayan veya para ile değerlendirilmeyen 2 kişinin taraf olduğu aile hukuku, işçi/işveren ve tüketici uyuşmazlıklarında bir saat için taraf başına 400, 3 ile 5 kişinin taraf olması haline ise taraf sayısı gözetmeksizin 840 lira arabuluculuk ücreti ödenecek.

    TİCARİ UYUŞMAZLIKLARDA ARABULUCULUK ÜCRETİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticari uyuşmazlıklarda ise 2 kişinin taraf olduğu işlemlerde saat ücreti 780 lira olacak. Taraf sayısının 3 ile 5 kişi olmasında ise taraf sayısı gözetilmeksizin 1600 lira ödenecek.

    HUKUKİ UYUŞMAZLIK ARABULUCULUK ASGARİ ÜCRETİ 

    Diğer tür uyuşmazlıklarda ise 2 kişinin taraf olduğu durumlarda saatlik ücret 480 lira olacak. Konusu para olan veya para ile değerlendirilen hukuki uyuşmazlıklarda ise üzerinde anlaşılan miktarın ilk 100 bin liralık kısmı için bir arabulucu görev yaparsa yüzde 6, birden fazla arabulucu görev yaparsa yüzde 9'u ücret olarak belirlenecek.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow