hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aralık 2023 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Yılın son enflasyon verisi!

    Aralık 2023 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak Yılın son enflasyon verisi
    expand

    TÜİK önümüzdeki günlerde yılın son enflasyon rakamlarını açıklayacak ve hem memurun hem de emeklinin enflasyon farkı ortaya çıkmış olacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı aralık ayı enflasyonu sonrasında gözler emekli ve memur zamlarına çevrilecek. Peki, Aralık 2023 enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralık ayı enflasyonu için gözler önümüzdeki günlerde TÜİK'te olacak. Yılın ilk 11 ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, aralıkta görülen enflasyon ne kadar olacak?

    ARALIK 2023 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamları da ocak ayının başında açıklanacak. TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı aralık ayı enflasyonunun 2 ya da 3 Ocak 2024 tarihlerinde duyurulması bekleniyor. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında olacak. 1 Ocak 2024 resmi tatil olduğu için karar 2 ya da 3 Ocak 2024 tarihine kalacak.

    KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU? 

    TÜFE aylık yüzde 3.28 artarken yıllık ise 61.98 oranında arttı. Üretici fiyat endeksi ise yıllık yüzde 42.25 aylık 2.81 oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow