hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AÇIKLANDI! Asgari ücret 3. toplantı bugün mü? Asgari Ücret yeni toplantı ne zaman, saat kaçta?

    AÇIKLANDI Asgari ücret 3. toplantı bugün mü Asgari Ücret yeni toplantı ne zaman, saat kaçta
    expand

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 asgari ücret zam oranı için iki toplantı gerçekleştirmiş ve bu toplantıda rakamlar telaffuz edilmeden karşılıklı talepler ifade edilmişti. Peki, komisyon üçüncü toplantısını ne zaman yapacak? Asgari ücret yeni toplantı bugün mü? 2024 asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı ve daha birçok kalemi etkileyecek olması nedeniyle çalışanların gözü önümüzdeki hafta açıklanacak olan asgari ücret zammında olacak. Komisyon şimdiye kadar iki toplantı gerçekleştirmiş ancak bu toplantılarda rakam konuşulmamıştı. Taraflar ilk iki toplantıda taleplerini karşılıklı olarak dile getirmiş ve zam oranı için beklentiler masaya yatırılmıştı.

    İLK İKİ TOPLANTI NASIL GEÇMİŞTİ?

    Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk olarak 11 Aralık’ta bir araya gelmiş ve bu toplantı öncesinde asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği mesajı paylaşılmıştı. Toplantıda işçi kanadını temsil eden 4 işçi de yer almıştı. Komisyon ikinci toplantısını ise 18 Aralık’ta gerçekleştirdi. İlk kez rakamların telaffuz edilmesinin beklendiği toplantı sonrasında yapılan açıklamada ise rakam konuşulmadığı belirtilmişti. Toplantının ardından işçi tarafını temsil eden Türk-İş’in Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar açıklamalarda bulundu. Toplantıda Bakan Vedat Işıkhan’ın olmadığını da hatırlatan Ağar, “Toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadı. Biz rakam söylemeyiz. İşveren diyecek ki, ‘Ben seni bu ücrete çalıştıracağım. Çalışır mısın, çalışmaz mısın?’ Biz de diyeceğiz ki, ‘Bu ücrete çalışırız, şu ücrete çalışmayız.’ TÜİK’ten de rakam gelmedi. Hiçbir yerden bir rakam yok. Şu anda bir sonuç yok” dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRET ÜÇÜNCÜ TOPLANTI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    Asgari ücrette yeni toplantı bugün gerçekleştirilecek. Yapılan son dakika açıklamasına göre toplantı 27 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 16.30'da başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi ve işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Beştepe'ye davet etti.

    AÇIKLANDI Asgari ücret 3. toplantı bugün mü Asgari Ücret yeni toplantı ne zaman, saat kaçta

    ASGARİ ÜCRET 2024 NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    Yeni asgari ücretin komisyonun üçüncü toplantısının ardından hükümet kanadında değerlendirmenin tamamlanmasıyla birlikte  Çarşamba ya da Perşembe günü duyurulacağı tahmin ediliyor.

    ORANA GÖRE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

    Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net rakamlar şu şekilde:

    Yüzde 35’lik zamda 15 bin 392 lira
    Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
    Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
    Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
    Yüzde 55’lik zamda 17 bin 673 lira

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow