hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret ne kadar olur? 2023 Temmuz Asgari ücrette son durum! Yeni ASGARİ ÜCRET temmuz ayında artacak mı?

    Asgari ücret ne kadar olur 2023 Temmuz Asgari ücrette son durum Yeni ASGARİ ÜCRET temmuz ayında artacak mı
    expand

    Son dakika gelişmesine göre; asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. İşverenin asgari ücret talebi belli olurken işçiler ise yeni asgari ücret için nefeslerini tuttu. Peki ama yeni asgari ücret ne kadar olacak? 2023 yılında temmuz ayında asgari ücret artar mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika gelişmesine göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1. toplantısı gerçekleşti. Temmuz ayında asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyordu. İşte milyonların merak ettiği asgari ücrette son durum...


    Asgari ücret ne kadar olacak?

     Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54,7 artışla net 8506 TL olarak rekor kırdı. TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak, "Kurban Bayramı öncesi bir an önce bitmesini istiyoruz. Herhangi bir rakam konuşmadık. Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir rakam istiyoruz. Yeni toplantı yarın da olabilir. Başka zamanda. Kısa sürede sonuçlansın istiyoruz" dedi.

    Yeni asgari ücret için görüşmelerin Kurban bayramı öncesi bitmesi bekleniyor. Asgari Ücret zam pazarlığında ikinci toplantı tarihi belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.
     
    Güncel asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, bin 551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor. Asgari ücretle birlikte işveren prim desteği de belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow