hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret bugün mü açıklanacak? 2023 asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç?

    Asgari ücret bugün mü açıklanacak 2023 asgari ücret zam oranı ne kadar, yüzde kaç
    expand

    2023 asgari ücret zam oranı için gözler komisyonda olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret 2023 zam oranı ne kadar, yüzde kaç olacak? İşte tüm açıklamalar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette zam pazarlığı başladı. Komisyonun ilk toplantısı öncesinde ve sonrasında oldukça önemli açıklamalar gelirken ortak beklenti rakamı ifade edildi. İşte tüm detaylar…

    BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammı ile ilgili açıklamasında "komisyon çalışmalarını sürdürürken bir rakam telaffuz etmem zaten yakışık almaz, asgari ücrette biz emekçilerimizden yana tavır alacağız" dedi. 

    ASGARİ ÜCRET 2023 ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, ''İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu'' denildi.

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay görüşme öncesi canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bugün pazarlığa 7 bin 785 TL'den başlayacağız. Kayıtları bizde olmayan büyük bölümünün bizde olmadığı insan topluluğu, bugün burada da tartıştık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücreti belirlemek üzere bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından bakanlık binasından ayrılan ilk grup Türk-İş oldu. Bakanlık önünde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantının iyi geçtiğini bildirerek, “Toplantıda konuştuğumuz konuları Türk-İş Yönetim Kurulu'yla değerlendireceğiz. Kapsamlı bir açıklamayı genel merkezde yapacağız. Yarın hepsini tek tek açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

    ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Komisyonun ikinci toplantısı 14 Aralık’ta gerçekleşecek. Saat 14.00’te başlayacak bu toplantıdan karar çıkması halinde açıklama gelebilir ya da yeni toplantı tarihi duyurulabilir. Gözler bugün komisyonun yapacağı açıklamalarda olacak. Açıklamaların tamamı CNN TÜRK ekranlarından canlı izlenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow