hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? Asgari ücret zam oranı için heyecanlı bekleyiş!

    Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak Asgari ücret zam oranı için heyecanlı bekleyiş
    expand

    Milyonlarca asgari ücretli çalışan için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından asgari ücret tespit komisyonu toplantısının tarihi de açıklandı. Asgari ücret tespit komisyonu bugün saat 14:00'te toplanacak. Peki, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte asgari ücret zammı detayları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Toplam 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu uzun yıllar sonra ilk kez bugün asgari ücrete ek zam yapılması gündemi ile toplanacak. Komisyon önceki gece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bugün saat 14.00 için toplantıya çağrıldı. Masada Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri olacak. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim.’ dedi.

    ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

    Şu an itibarıyla asgari ücret, aralık ayında yapılan yüzde 50 zam sonrası 4 bin 253 TL olarak uygulanıyor. Bu yılki asgari ücret çalışmaları sırasında tüm ücretlerde asgari ücrete kadar olan bölümün vergi dışı kalması yönünde de uzlaşı sağlandı. Bu nedenle asgari ücretten artık Gelir Vergisi alınmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette ara zammın bu hafta belirleneceğini söylemişti. Komisyonun amacı bugün itibarıyla çalışmaları tamamlayıp, rakamı belirlemek yönünde.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow