hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? ECB faiz kararı tarihi 2024!

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak ECB faiz kararı tarihi 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor. Son faiz kararında ECB kalan son tahvil alım programını erken sona erdirme sinyali verdi. ECB faizi ise yüzde 4.50'de sabit tutma kararı aldı. ECB'den yapılan açıklamada, "ECB'nin temel faiz oranları, yeterince uzun bir süre boyunca korunduğunda enflasyon hedefine önemli bir katkı sağlayacak seviyelerdedir" denildi. Peki, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte küresel piyasaların merak ettiği o tarih.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı piyasanın odağında bulunuyor. Dolar, altın, gümüş ve kripto para tarafında yatırımı olan binlerce kişi, ECB'nin mart ayı faiz kararının açıklanacağı tarihi araştırıyor. Son tahvil alım programı olan 1,7 trilyon euroluk PEPP'in fişini çeken ECB, 2024 ortasından itibaren yeniden yatırımları azaltmaya başlayacağını söyledi. Ana para ödemelerinin yeniden yatırıma yönlendirilmesinin 2024 sonundan sonra sürmeyeceğini vurguladı.

    AVRUPA MERKEZ BANKASI (ECB) FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu mart ayı faiz toplantısı takvimi belli oldu. Buna göre; ECB faiz kararı toplantısı 7 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Toplantı sonrası faiz kararı saat 15.15'te açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow