hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Işıkhan'dan memura toplu sözleşme zammında uzlaşma mesajı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sinyali verdi. 1 Ağustos'taki ilk toplantıya katılacağını belirten Işıkhan, "İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi. Görüşmeler, milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2 yıllık mali ve sosyal haklarını belirleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YALÇIN: 2 YILLIK SÜREÇTE %110 ARTIŞ TEKLİF EDİYORUZ

    "2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Kamu işveren tarafı da alım gücünü yükseltecek, reel geliri artıracak tekliflerle masaya gelmeli." Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7'nci dönem toplu sözleşme dönemi taleplerini böyle açıkladı. Ardından talepler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletildi.

    IŞIKHAN: GÖRÜŞMELERİ UZLAŞMAYLA SONLANDIRACAĞIZ

    Memurların taleplerinin ardından süreç, kabine toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soruldu. Bakan Işıkhan, 1 Ağustos'taki ilk toplantıya kendisinin de katılacağını söyledi. Kamu işvereninden uzlaşma sinyali de geldi. Işıkhan, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEMURLAR KİRA YARDIMI DA İSTEDİ

    Memurlar 7 bin 650 lira kira yardımı, 8 bin 77 lira seyyanen zammın emeklilere de verilmesi talepleri ile masaya gidecek. Ayrıca en düşük memur maaşı hesaplanırken hata yapıldığını belirten Memur-Sen, göreve yeni başlayan bekar memurlar için bin 650 lira ek zam da istedi.

    1 Ağustos'ta başlayacak 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 1 ay sürmesi bekleniyor. Sürecin ardından alınan kararlar, 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow