hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Besiciler kalıcı çözüm istiyor

    Besiciler kalıcı çözüm istiyor
    expand

    Doğu ve Güneydoğu Canlı Hayvan Besiler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Bulduk, "ithal etin" fiyatların düşmesi açısından geçici bir çözüm olduğunu belirterek, kalıcı çözüm için besicilere destek verilmesi gerektiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulduk, besici olmalarına karşın etin ithal edilmesini doğru müdahale olarak gördüklerini söyledi.
    Piyasada büyükbaş hayvan sayısının azaldığını, buna bağlı olarak da fiyatların arttığını savunan Bulduk, bu nedenle et ithalatını doğru bulduklarını kaydetti. Devamlı olmaması kaydıyla ithal et uygulamasını savunduklarını dile getiren Bulduk, şöyle devam etti:

    "Besiciler, et ithalatı yapılana kadar halinden memnundu. İthalat neredeyse mecburi bir hal aldı. Böyle bir önlem alınmasaydı fiyatların önü alınamayacaktı. Biz hem üreticiyi hem de tüketiciyi düşünmek zorundayız. Eğer bu önlem alınmasaydı asgari ücretle çalışan vatandaşın gidip 1 kilogram et alması çok zor olurdu. İthal et kalıcı değil geçici bir çözümdür. Kalıcı çözüm bulunması
    için üreticiye yem desteği sağlanabilir."

    "Bayramdan sonra fiyatlarda düşüş bekliyoruz"

    "Besicilerin Kurban Bayramı yaklaştıkça hayvanları elinde tuttuğu" yönündeki iddialara değinen Bulduk, "Besici elindeki malları satmak istemez, çünkü önünde Kurban Bayramı var. Bu nedenle fiyat artışı beklentisi içine giriyor. Bu da her yıl olan şeyler ama bu sene daha farklı oldu. Yetişmiş mal az olduğu için fiyatlar yükseldi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı etin kilogramının şu anda Gaziantep'te 30-35 lira civarında olduğunu, dışarı çıktıkça bunun 45-50 liraya kadar yükseldiğine işaret eden Bulduk, bu fiyatların doğudan batıya gittikçe arttığına dikkati çekti. Bulduk, Kurban Bayramı öncesi yüksek artış beklemediklerini, bayramdan
    sonra fiyatlarda düşüş öngördüklerini bildirdi.

    Besiciler kalıcı çözüm istiyor

    Terör olayları

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da baş gösteren terör olaylarının hayvancılığı da etkilediğini belirten Bulduk, "Yaylalarda yaşanılan sıkıntılardan dolayı evcil dediğimiz dişi koyunlar yaylalardan indirilmeye başlandı. Bunun devam etmesi üretici açısında tehlike oluşturuyor. İnşallah bu durum fazla sürmez yoksa ileride sıkıntı yaşarız" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow