hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden petrol rezervi yetkisini sınırlayan yasa tasarısını veto edecek

    Biden petrol rezervi yetkisini sınırlayan yasa tasarısını veto edecek
    expand

    ABD Enerji Bakanı, Biden'ın Temsilciler Meclisi'nin petrol rezerviyle ilgili yasa tasarısını veto edeceğini söyledi. Tasarı, Biden'ın, Stratejik Petrol Rezervi üzerindeki yetkisini sınırlandırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD  Enerji Bakanı Jennifer Granholm Başkan Joe Biden'ın ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin Stratejik Petrol Rezervi (SPR) konulu yasa tasarısını Kongre'den geçmesi halinde veto edeceğini söyledi.

    Granholm geçen hafta yazdığı bir mektupta Cumhuriyetçileri, Demokrat başkanın ülkenin petrol rezervlerini kullanma yetkisini sınırlamanın ulusal güvenliği baltalayacağı, ham petrol kıtlığına yol açacağı ve benzin fiyatlarını yükselteceği konusunda uyardı.

    Bir Beyaz Saray brifinginde gazetecilere konuşan Granholm, Biden için "Cumhuriyetçilerin ilerlediği geri kalmış gündem yüzünden Amerikan halkının acı çekmesine izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

    HR21 olarak adlandırılan yasa tasarısı, ciddi bir petrol arzı acil durumu için değilse enerji bakanının federal topraklarda petrol ve gaz kiralamayı artırmaya yönelik bir plan üretmeden Stratejik Petrol Rezervi'ni (SPR) kullanmasını yasaklanmasını içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyetçilerin küçük bir farkla kontrol ettiği Meclis'in bu hafta içinde tasarıyı oylaması bekleniyor. Yasa, Demokratlar tarafından kontrol edilen Senato'da çetin bir savaşla karşı karşıya kalacak.

    Meclis Enerji ve Ticaret Komitesi'nin bir Cumhuriyetçi yardımcısı gazetecilere verdiği demeçte, "SPR'nin kullanımını yalnızca ciddi bir arz kesintisinin olduğu durumlar için kısıtlamak istiyoruz" dedi.

    Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle ve COVID-19 salgını hafiflerken seyahat arttıkça artan petrol fiyatlarına yanıt olarak geçen yıl SPR'ye defalarca dokundu.

    Biden geçen Mart ayında altı ayda 180 milyon varillik rekor bir satış gerçekleştirdiğini açıklayarak rezerv seviyesini 1983'ün sonlarından bu yana en düşük seviyeye çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow