hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin taproot güncellemesi nedir? Bitcoin taproot güncellemesi etkisi..

    Bitcoin taproot güncellemesi nedir Bitcoin taproot güncellemesi etkisi..
    expand

    Bitcoin taproot güncellemesi ve Çin Evergrande krizi kripto para dünyasında sert çakılmalara neden oldu.  Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Kraken, kasım ayında Bitcoin için yapılacak güncelleme ile tarihi bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Bu açıklama sonrasında Bitcoin taproot güncellemesi nedir? Bitcoin taproot güncellemesi etkisi ne olacak merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kraken’in Bitcoin ile ilgili açıklamaları sonrasında Bitcoin taproot güncellemesi gündem oldu. Bitcoin fiyatlarını altüst olmasında etkisi büyük olan Çin Evergrande krizinden sonra Bitcoin taproot güncellemesinin nasıl etki yapacağı yakından takip ediliyor. Kripto Para borsası Kraken, Bitcoin'de kasım ayında beklenen bir güncelleme yapılacağını ve bunun da tarihi bir gelişme olacağını açıkladı. Kraken Intelligence tarafından hazırlanan rapora göre güncellemenin dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin'e birçok yeni özellik getireceği ifade edildi.

    BİTCOİN TAPROOT GÜNCELLEMESİ NEDİR?

    Taproot, Bitcoin için gizlilik sağlayıcı bir çatallanma yöntemidir. Taproot aracılığıyla hareketli parçaların gizlenmesi mümkün kılınabilmektedir. Taproot bir nevi Bitcoin komut dizininin çalıştığını saklamayı da mümkün hale getirmektedir.Taproot, Bitcoin'in komut dizinlerinin gizliliğini artıracak ve karmaşık işlemlerle ilgili diğer etmenleri iyileştirecek bir yumuşak çatallanmadır. Bitcoin ağındaki işlemler, zaman kilitli serbest bırakmalar, çoklu imza gereklilikleri ve benzeri özellikleri kullanarak daha karmaşık hale gelebilir.

    Taproot önerisi, ilk olarak Bitcoin Core geliştiricisi Greg Maxwell tarafından Ocak 2018'de ortaya atılmıştır. Pieter Wuille tarafından yaratılan bir çekim talebinin ardından Taproot, Ekim 2020 itibarıyla Bitcoin core kütüphanesiyle birleşmiştir. Yükseltmenin tam olarak faaliyete geçmesi için node operatörlerinin Taproot'un yeni mutabakat kurallarını benimsemesi gereklidir. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğine bağlı olarak aktivasyon aylar sürebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİTCOİN TAPROOT GÜNCELLEMESİNİN ÖZELLİKLERİ

    Taproot adlı güncelleme ile Bitcoin için yapılan en büyük değişikliğin yaşanacağı belirtildi. Güncelleme ile kullanıcıların gizliliklerinin de artacağı öne sürüldü. Taproot güncellemesi ile Bitcoin'e akıllı kontratların yolu açılacak. Güncelleme ile Bitcoin'in madencilik gizliliği ve verimliliğinin artmasının yanı sıra halihazırda Ethereum'un özellikleri arasında bulunan akıllı kontratlara da imkan tanıması öngörülüyor. Taproot, Bitcoin'e 4 yıldır gelen en büyük yenileme olacak. 2017'deki son büyük güncelleme olan SegWit ile Bitcoin protokolü ölçeklendirilmişti.

    Evergrande nedir, ne demek? Çin devi Evergrande krizi korkutuyor!

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow