hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul güne nasıl başladı

    Borsa İstanbul güne nasıl başladı
    expand

    Borsa, TL'de yaşanan düşüş ve küresel piyasalardaki negatif hareketlere paralel olarak güne yatay başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, 12 puan artışla 93.845 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,01 oranında değer kazandı.BIST 100 dün yüzde 0.1 düşüşle 93,832.70 puandan kapanmıştı. Fransa'da merkez aday Emmanuel Macron'un seçimleri kazanmasının ardından risk iştahı yükselirken, bu eğilim bugün kâr satışlarına döndü ve Türk Lirası'nın da dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

    Dolarda bu sabah ilk işlemler 3.59 seviyesinden gerçekleşiyor. DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Macron rallisi dinerken küresel mali piyasalar kâr realizasyonu sürecine giriyor...Dolar/TL kurundaki yükselişi şimdilik yurt dışı kaynaklı bir hareket ve esas itibarıyla da kâr realizasyonu olarak görüyoruz. İlk hedef 3.63-3.64 seviyeleri olabilir" dedi.

    Anadolu Yatırım sabah raporunda borsa için, "Endekste daha önce de belirttiğimiz gibi yeni bir yükselişin habercisinin 95,000-95,500 direncinin kırılması verecek" ifadelerini kullandı. Yurt içinde veya yurt dışında bugün açıklanacak kritik bir veri bulunmuyor.

    Dış borsalarda son durum

    Asya borsaları, dün Wall Street'in yatay bir kapanış gerçekleştirmesi ve Fransa'daki seçimler sonrası piyasaların yön verici yeni bir gelişmeyi beklemeleriyle yatay seyir izliyorlar. Kore wonu bugün hafif değer kaybederek dolar karşısında 1,133.34 wondan işlem gördü. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi ise yüzde 0.1 geriledi. Japonya Nikkei endeksi de yüzde 0.1 düşerken, Çin'de CSI 300 endeksi yüzde 0.8 geriledi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow