hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    100’e yakın halka arz başvurusu SPK'nın masasında

    100’e yakın halka arz başvurusu SPKnın masasında
    expand

    2023'e damgasını vuran halka arzlar hız kesmeden devam ederken SPK Başkanı Gönül'den uyarılar geldi. Gönül, Kurul’un önündeki halka arz dosya sayısının 100’e yakın olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, “100 başvuru var diye, gelecek sene 100 halka arza onay çıkmaz. Bu yılı 50 civarında bitiririz, gelecek yıl talebe bakar ona göre değerlendiririz” açıklamasını yaptı.

    HER ŞEYE HAZIR OLMAK ZORUNDAYIZ

    Bloomberg’e demeç veren Gönül, insanların paralarını değerlendirecek farklı enstrüman arayışı nedeniyle borsaya yöneldiklerini söyledi.

    Gönül, şöyle devam etti:

    “Artan mevduat faizleriyle birlikte borsadan çıkış olursa halka arzlara olan ilgide de bir yavaşlama görülebilir. Böyle bir beklentimiz yok ama piyasayı düzenlerken her şeye hazır olmak zorundayız. Biz halka arz yaparken, sadece dosyanın tamamlanmasına değil firmanın gereken şartları karşılayıp karşılayamadığı, piyasanın bu talebi karşılayıp karşılayamayacağı gibi etkenlere de bakıyoruz. Bazen halka arzları yavaşlatmak gerekiyor. Diyelim ki şimdi ortalama 50 halka arz yapsanız, gelecek sene ne kadar yapabileceğinizi öngörmeniz gerekir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow