hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa İstanbul'da özel işlem bildirimlerine yeni sınırlama

    Borsa İstanbulda özel işlem bildirimlerine yeni sınırlama
    expand

    Borsa İstanbul, Pay Piyasasında özel işlem bildirimleri için işlem hacmi sınırlarını güncelleyeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, mevcut durumda geçerli olan son işlem fiyatından sapma oranlarında (± %6 ve ± %10) ise herhangi bir değişiklik olmayacak.

    Değişiklikler 10/07/2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

    Açıklamada şöyle denildi:

    "a) İlk Kademe: Özel işlem bildirimi için aranan minimum tutar 10 milyon TL, maksimum tutar ise 50 milyon TL'dir. Bu tutar aralığında özel işlem bildirimi, ilgili sermaye piyasası aracının son işlem fiyatı üzerinden ± %6 fiyat limitleri dâhilinde (ilgili sıradaki günlük fiyat limitlerinin aşılmaması koşuluyla) gerçekleştirilebilir.

    b) İkinci Kademe: Özel işlem bildirimi için aranan minimum tutar 50.000.001 TL, maksimum tutar ise 250 milyon TL'dir. Bu tutar aralığında özel işlem bildirimi, ilgili sermaye piyasası aracının son işlem fiyatı üzerinden ± %10 fiyat limitleri dâhilinde (ilgili sıradaki günlük fiyat limitlerinin aşılmaması koşuluyla) gerçekleştirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üyelerimizin testlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla BISTECH üye test ortamına (IP:10.57.3.8) yukarıda belirtilen değişikliklere ilişkin tanımlamalar yapılmıştır. Yukarıda belirtilen değişiklikler 10/07/2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow