hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 TMO buğday alım fiyatları ne kadar oldu? Buğday fiyatları açıklandı!

    2023 TMO buğday alım fiyatları ne kadar oldu Buğday fiyatları açıklandı
    expand

    TMO (Türkiye Mahsulleri Ofisi) buğday alım fiyatları merak ediliyordu. Geçtiğimiz yıl 5 Haziran günü açıklanan buğday fiyatları 6 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. TMO tarafından her sene sert buğday ve kaliteli buğdayın fiyatları türüne göre değişiklik gösteriyor. Peki, 2023 TMO buğday fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok bölgede başlayan yeni buğday hasadı sezonuyla beraber buğday taban fiyatlar için çiftçilerin beklentileri artmıştı. Buğday alım fiyatları 2023, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir." dedi.

    BUĞDAY ALIM FİYATLARI 2023 BELLİ OLDU

    Geçen yıl taban fiyatın 5 Haziran'da açıklandığını anımsatan eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Enflasyona, üretimle ilgili rekolteye, piyasa ve mevsim şartlarına bakacağız ve 5 Haziran sonrasına denk gelen bir zamanda taban fiyatı açıklayacağız. Çiftçi zor şartlarda üretim yapıyor biliyoruz. Üreticimizi mağdur etmeyeceğiz." sözlerini kullanmıştı. 6 Haziran'da yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday fiyatlarını duyurdu. 

    2023 TMO BUĞDAY FİYATLARI NE KADAR OLDU?

    Bu yıl TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada 7 bin lira olarak kararlaştırıldı. TMO alım fiyatları 2022 yılında şöyle olmuştu; Sert Ekmeklik Buğday için 6.050 TL/Ton, Arpa için ise 5.500 TL/Ton.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

    "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Fiyatları tespit ederken çiftçimizin üretime devam etmesinin yanında  maliyetler, iç ve dış piyasa gelişmeleri ile ilgili gıda güvenliği için ihtiyaç olan stokların oluşturulmasını dikkate aldık. TMO'nun alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımız tarafından Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim primi destek olarak verilecek. Bu rakamlarla üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow