hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün (15 Temmuz Pazartesi) bankalar açık mı? EFT içim kritik uyarı

    Bugün (15 Temmuz Pazartesi) bankalar açık mı EFT içim kritik uyarı
    expand

    “Bankalar bugün açık mı?” ve “Bankalar 15 Temmuz Pazartesi günü çalıyor mu?” sorularının cevabı merakla araştırılıyor. Özellikle bankalarda işlem yapmak isteyenler tarafından araştırılan sorunun cevabı günler öncesinden belli oldu. Peki, bugün bankalar açık mı? İşte EFT yapmak isteyenler için kritik gün ve saat uyarısı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz Pazartesi günü bankalar açık mı? Gün içerisinde bankalarda işlem yapmak isteyen vatandaşlar, bu sorusunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere bugün yani 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kabul ediliyor. Yurt genelinde birçok kurum ve kuruluş bugün kapalı. Peki, 15 Temmuz Pazartesi günü bankalar çalışıyor mu? EFT işlemi yapılabilir mi? İşte merak edilen sorularla ilgili detaylar…

    15 TEMMUZ’DA BANKLAR AÇIK MI?

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olduğu için tüm devlet bankaları ve özel bankalar kapalı olacak. Resmi tatil süresinin bitmesiyle birlikte bankalar ve diğer kurumlar normal çalışma sistemlerine geri dönerler yani. Yani 16 Temmuz 2019 Salı günü bankalarda yeniden işlem yapılabilecek.

    EFT İÇİN KRİTİK SAAT

    EFT bankalar arası para transferi olduğu için internet üzerinden EFT yapılabilir ancak alacaklı hesaba paranın geçmesi bir sonraki mesai başlangıcı olur. Yani aynı hafta sonlarında olduğu gibi işlem yapılabilir ama para mesai saatleri içerisinde geçer. Bu da pazartesi günü yapılan EFT’nin alacaklı hesaba 16 Temmuz Salı günü 08:00’de geçmesiyle sonuçlanır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow