hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burs ve kredi başvurusu ne zaman? (2019 KYK burs başvuruları)

    Burs ve kredi başvurusu ne zaman (2019 KYK burs başvuruları)
    expand

    Burs başvuruları önümüzdeki günlerde KYK tarafından alınacak.  Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak başvuru açıklaması sonrasında öğrenciler kurumdan eğitim desteği alabilmek için başvurularını gerçekleştirecekler. Peki, KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs ve kredi başvuru işlemleri için bir süredir KYK’dan ve GSB’den gelecek açıklamayı bekleyen öğrenciler önümüzdeki günlerde başvurularını yapacaklar. Başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirme sonrası bazı öğrenciler burs almaya hak kazanacak. Burs çıkmaması durumunda ise öğrenci eğer kredi seçeneğini işaretlediyse geri ödemeli aylık ücret alabilecek.

    Dikey geçiş hakkını kullanan öğrencilerin de yeni yerlerine yerleşmesiyle birlikte KYK burs başvurularının önünde bir engel kalmayacak.

    Dolayısıyla 7 Ekim’de tamamlanan DGS başvurularının sonuçlarının 2 hafta içerisinde duyurulacağı düşünülürse en geç Ekim sonunda KYK burs başvurularının başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

    BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 

    BURS VE KREDİ ÜCRETİ AYLIK NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow