hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'in büyük sermayedarları ÇKP Kongresi'nin ardından 9 milyar dolar kaybetti

    Çinin büyük sermayedarları ÇKP Kongresinin ardından 9 milyar dolar kaybetti
    expand
    KAYNAKBloomberg

    Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in iktidarını perçinleyen Çin Komünist Partisi Kongresi sonrası, komünist rejimin servet ve özel işletmelerin üzerindeki baskılarının devam edeceği endişelerini tetikledi. Çin'in en zenginleri Pony Ma ve Zhong Shanshan, her biri 2 milyar dolardan fazla kaybetti.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Komünist rejim üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmasıyla birlikte, ülkenin en zenginlerinin servetinde ani hızlı geri çekilmeler oldu.

    Kongre, Çin hisse senetlerini ve yuan'ın düşmesine neden olurken Bloomberg, Çinli şirketlerin 9 milyar dolardan fazla kaybettiğini bildirdi.

    Şi'nin sadıklarından oluşan bir üst yönetim kurulunu yerleştirdiği eleştirilerine hedef olan Kongre'den sonra Tencent Holdings'in Pony Ma ve ülkenin en zengin kişisi Zhong Shanshan, şirketlerinin hisselerinin düşmesiyle 2 milyar dolardan fazla kaybetti.

    Rapora göre, dünyanın en zengin 500 kişisi arasında geçen yılki 79 Çinli'ye kıyasla, bu yıl 76 kişi girdi. İlk 500'e giren Çinli milyarderlerin serveti ise 1,1 trilyon dolar değerinden 783 milyar dolara geriledi.

    Alibaba Group Holding'den Jack Ma, Baidu'dan Robin Li ve JD.com'dan Richard Liu, firmalarının ana listeleri ABD'de olduğu için bu kritere dahil edilmedi, ancak hisse senetleri piyasa öncesi ticarette düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YUAN DİBİ GÖRDÜ

    Çin Komünist Partisi (ÇKP) Kongresi ile Şi Cinping Mao'dan sonra 3. döneme adını yazdıran ilk ÇKP Genel Sekreteri oldu.

    Kongrenin ardından yabancılar Hong Kong'daki ticaret bağlantıları aracılığıyla rekor miktarda hisse senedi sattı. Yuan ise Ocak 2008'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. 

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow