hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Disney'den 1 milyar dolarlık iptal

    Disneyden 1 milyar dolarlık iptal
    expand

    Disney, 1 milyar dolarlık yeni bir Florida kampüsü için planlarını rafa kaldırıyor. İptal işlemi 2 bin yeni beyaz yakalı çalışan istihdamından da vazgeçmek olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Disney, Florida'da 1 milyar dolarlık bir ofis kompleksi inşa etme planlarını “değişen iş koşullarını” gerekçe göstererek rafa kaldırıyor.

    CNN'nin bildirdiğine göre, karar, Florida'nın Cumhuriyetçi Valisi Ron DeSantis ile açıkça rekabet halinde olduğu bir zamanda geldi.

    Buna göre, Disney'in DeSantis ile girdiği mücadele, eyalete 2.000 beyaz yakalı işine mal oldu.

    DeSantis'in bir sözcüsü, "şirketin mali sıkıntıları, düşen piyasa değeri ve düşen hisse senedi fiyatı göz önüne alındığında" Disney'in projeyi iptal etmesinin "şaşırtıcı olmadığını" söyledi.

    Disney, daha geniş medya endüstrisi ile birlikte zorlu bir reklamcılık ortamı ve büyük bir yazar greviyle boğuşuyor. Bu yılın başlarında şirket, maliyet düşürme çabalarının bir parçası olarak 7.000 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

    Ayrı bir gelişmede şirket dün, Disney World'deki Star Wars: Galactic Starcruiser tatil beldesini açtıktan sadece bir yıl sonra kapatacağını doğruladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow