hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğa Koleji kimin? Doğa Koleji satıldı mı? İşte, son gelişmeler

    Doğa Koleji kimin Doğa Koleji satıldı mı İşte, son gelişmeler
    expand

    Doğa Koleji ile ilgili gergin bekleyiş devam ediyor. 80 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren süreçle ilgili son olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama geldi. Peki, Doğa Koleji kimin? Doğa Koleji satıldı mı? İşte, faturaların ödenmemesi ve öğretmen maaşlarının yatırılmaması ile açığa çıkan Doğa Koleji’ndeki krizle ilgili detaylar ve “Doğa Koleji kimin?” ve Doğa Koleji satıldı mı?” sorularının cevabı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğa Koleji ile ilgili geçtiğimiz hafta açığa çıkan kriz devam ediyor. Faturaların ödenmemesi ve öğretmen maaşlarının yatırılmaması ile başlayan kriz sonrası şimdi de kurumla ilgili satış süreci gündemin ilk sıralarında yer alıyor. 80 bini aşkın öğrenciyi yakından ilgilendiren süreçle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Sürecin medyaya yansımasının ardından kamuoyunda ise en çok Doğa Koleji kimin?” ve Doğa Koleji satıldı mı?” sorularının cevabı araştırılıyor. Peki, Doğa Koleji satıldı mı? Doğa Koleji kimin? İşte, merak edilen soruların cevabı…

    DOĞA KOLEJİ SATILDI MI?

    Doğa Koleji’nin satış süreci devam ediyor. Yani hemen belirtelim ki, Doğa Koleji henüz satılmadı. Koleje 600 milyon lira değer biçildi. Koleji satın almak isteyen birçok firma bulunuyor.

    DOĞA KOLEJİ’NİN SAHİBİ KİM?

    Doğa Koleji Metal Yapı’nın sahipleri Ömer Saçaklıoğlu ve Vedat Saçaklıoğlu’na ait. Peki, Doğan Koleji’nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu ve Vedat Saöaklıoğlu kimdir?

    1958 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Ömer Saçaklıoğlu iş hayatına tüccarlıkla başladı. Bir süre sonra İstanbul’a yerleşip sektör değiştiren Saçaklıoğlu Aygaz’ı satın aldı.

    Anadolu'ya likit gaz transferi yaparak servetlerini arttırmış ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden arsalar almaya başlamıştır. 1980 yılında İstanbul'un Florya ilçesinde ilk apartmanlarını inşa etmişlerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük yaştan beri ticaretle uğraşan Ömer Saçaklıoğlu Kuyumculuk, gaz, tekstil ve inşaat sektörlerine el atmıştır. Ayrıca Metal Yapı Konut A.Ş.'nin kurucusu olup yönetim kurulu üyesidir. Metal Yapı Konut olarak 1 milyar doların üzerinde inşaat yatırımı yapılmıştır.

    2016 yılında ise Saçaklıoğlu ailesi Doğa Kolejleri'nin %100 hissesini alarak eğitim sektörüne de el atmıştır.

    BAKAN’DAN AÇIKLAMA

    Doğa Koleji’ndeki maaş krizi giderek büyüyor. 4 aydır maaş alamayan öğretmenler derse girmiyor. Bugün Milli Eğitim Bakanı ziya Selçuk'tan bir açıklama geldi. Bakan Selçuk, gün içindeki maaş krizi ile ilgili açıklama yapılacağını söyledi.      

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow