hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğal gaz desteği 2. ödemeleri ne zaman yapılacak? Doğal gaz desteği ödeme tarihi 2022...

    Doğal gaz desteği 2. ödemeleri ne zaman yapılacak Doğal gaz desteği ödeme tarihi 2022...
    expand

    Doğal gaz desteği ödemelerinde ilk ödemelerin ardından 2. ödemelerin tarihi merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık son dakika yaptığı açıklamada doğalgaz tüketim desteği 2. ödemelerinin tarihini duyurdu. Peki, doğal gaz desteği 2. ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğal gaz tüketim desteği başvuruları 5 Eylül tarihi itibariyle başlamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Bakan Yanık başvuruları 5 Eylül'de başlayan doğal gaz tüketim desteği ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ 2. ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

    Konuyla ilgili olarak Bakan Yanık; ''Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemesi yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı genişlettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak''

    DOĞAL GAZ DESTEĞİ NE KADAR?

    Doğal gaz yardımı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Doğalgaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900-2500 TL arasında olarak belirledik.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow