hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeniden 4 liranın üzerini gören dolar düşüşe geçti

    Yeniden 4 liranın üzerini gören dolar düşüşe geçti
    expand

    Doların ticaret savaşları endişeleri nedeniyle gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanması ile dün 3.98 seviyelerinde olan dolar/TL, bugün öğle saatlerinde 4,02'nin üzerine çıktı. Kur piyasaların kapanış saatlerine doğru yeniden 4 liranın altına çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Mart'ta uluslararası piyasalarda 4.0361 ile tarihi zirveyi test eden dolar bugün yeniden 4.0273'e kadar yükseldi. Euro/TL ise yüzde 1'in üzerinde yükselerek 4.9475'i test etti. Saat 17.15 itibarıyla 3,9975 liradan alıcı bulurken, euro ise 4,9240 liradan satılıyor. Diğer taraftan euro/dolar paritesi 1,23 civarında bulunuyor.

    Dünya devinin halka arzında bayrak krizi

    Bankacılar TL'deki son dönemde görülen sert değer kayıplarını yüksek enflasyon, cari açık, yabancıların pozisyon azaltması, risk algısında görülen artış ve jeopolitik riskler gibi unsurların bir araya gelmesine bağlıyorlar. Bu endişelerin bir araya gelmesiyle yabancı yatırımcıların tahvil satışları hızlanmış, carry trade pozisyonlarının kapanmasının da etkisiyle TL'de negatif ayrışma belirginleşmişti.

    "TL'de satış baskısı sürebilir"

    Goldman Sachs enflasyon verisinin ardından yaptığı değerlendirmede “Yükselen küresel faizler ve yurt içi yerleşiklerin giderek artan kısa pozisyonları nedeniyle Türk Lirası'nın satış baskısı altına kalmayı sürdürebileceğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow