hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar, ABD'den gelen açıklama ile hareketlendi

    Dolar, ABDden gelen açıklama ile hareketlendi
    expand

    Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, büyük ekonomiler arasında 1985 tipi bir anlaşma ile doların gücünün zayıflatılması olasılığını reddetti. Açıklama ile Dolar endeksi yeni zirve yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, büyük ekonomiler arasında 1985 tipi bir anlaşmanın doların gücüne karşı koymasını beklemediğini söyledi.

    Deese, Washington DC'deki Ekonomi Kulübü'ndeki bir etkinlikte, 1985'te varıldığı gibi, para birimi değerlerini ayarlamak için küresel bir anlaşma olasılığının olup olmadığı sorulduğunda “Gideceğimiz yerin bu olmasını beklemiyorum” diyerek olasılığı reddetti.

    Deese’in kesin yanıtı sonrası Dolar Endeksi son 20 yılın en yüksek seviyesini yeniledi. Endeks açıklama geldiğinde yüzde 15’e yakın sıçramayla 114.72 seviyesine sıçradı.

    Deese'in 1985 anlaşması olarak bilinen Plaza Anlaşması'nın yeni bir versiyonunu reddetmesi, Hazine Bakanı Janet Yellen'ın finansal piyasalardaki mevcut hareketlerle ilgili endişelenmediğini söylemesinden saatler sonra geldi.

    Yellen, genel ortamın birçok gelişmiş ekonomide yüksek enflasyon durumunda olduğunu söyleyerek "Piyasaların iyi çalıştığını düşünüyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow