hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar 4.50'nin üzerinde

    Dolar 4.50nin üzerinde
    expand

    Güne 4.46 TL seviyesinden başlayan dolar kuru sonrasında yükselişe geçerek 4.51 TL seviyesinin üzerini gördü. Euro kuru ise 5.27 TL seviyesinde hareket ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL, Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde attığı adımlar ve Londra'da yabancı yatırımcılar ile gerçekleştirilen toplantıların TCMB'ye olan güveni tazelemesiyle gerilerken, yeni güne 4.46 seviyesinden başladı. Dolar kuru daha sonra yükselişe geçerek en yüksek 4.5158 TL seviyesini görürken, saat 15.00 itibarıyla 4.5061 TL'de hareket ediyor. Euro kuru ise aynı dakikalarda 5.2775 TL seviyesinde bulunuyor.

    Netanyahu 2011'de İran'a savaş açmayı planlamış

    Bankacılar küresel piyasaların da iyimserliğe destek olduğunu Mayıs başından geçen haftaya kadar gelişmekte olan para birimlerine göre negatif ayrışan TL'nin son birkaç günde ise pozitif ayrıştığına dikkat çektiler ve bunun TCMB'ye yönelik endişelerin bir bölümünün ortadan kalktığı anlamına geldiğini belirttiler.

    Dolar/TL, dün 18 Mayıs'tan bu yana en düşük seviye olan 4.4477'ye kadar geriledikten sonra günü 4.47 seviyesinde tamamlarken; TL dün dolar karşısında yüzde 2 civarında değer kazancı ile benzer para birimlerinden pozitif ayrışmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow