hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ne kadar? (17 Kasım 2017 döviz kurları)

    Dolar ne kadar (17 Kasım 2017 döviz kurları)
    expand

    Dün gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki olumlu seyirle 3.85'e gerileyen Dolar/TL bugüne 3,86-3,87 bandında başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla yükselişe geçen dolar/ TL kısa bir süreliğine 3.90'ı gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabah saatlerinde 3,86 lira seviyelerinde güne başlayan dolar, ilerleyen saatlerde yukarı yönlü hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi gündemine ilişkin yaptığı açıklamalarla 3,90'a doğru hareketlenen kur, kısa bir süreliğine de olsa  3,90'ın üzerini test etti. Sonrasında yeninden gevşeyen kur 3,89'lu seviyelerde alıcı buluyor.

    Saat 12.00 itibarıyla dolar/TL 3,8935 liradan alıcı bulurken, aynı dakikalarda euro 4,5890'dan el değiştiriyor. BİST 100 Endeksi ise 106 bin 200 puan civarında.

    İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

    Erdoğan konuşmasında Dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını, kurun tekrar kendi seyrine döneceğine inandığını bildirdi. Erdoğan enflasyonu doğuran ana sebebin faiz olduğunu belirterek "Faiz konusunda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklardır. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir bunu öğreneceksiniz...Bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar yürümez, durur, hala bunu anlatamıyoruz. MB'nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor, tutmaz. Yanlış yoldasınız. Bağımsızlıkları var müdahale etmeyin. Müdahale etmediğimiz için bu noktaya geliyor. Tablo ortada" ifadelerini kullandı.

    3,91 ve 3,94 seviyeleri takip ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analistler, haftanın son işlem gününde yurt içinde ve yurt dışında veri akışının zayıf olduğunu, teknik açıdan dolar/TL 3,8500 seviyesinin destek, 3,9100 ve 3,9400 seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow