hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruble yükselişe geçti

    Ruble yükselişe geçti
    expand

    Ülke ekonomisine döviz girişinin sınırlı olduğu yönündeki endişeleri hafifletmesi ve uygun ay sonu vergi döneminin yaklaşmasıyla Rus rublesi Ekim ayında USD başına 94 seviyesini geçerek bir ayın en yüksek seviyesini aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moskova Borsası'ndan (MOEX) alınan veriler, Rus rublesinin majör para birimleri karşısında güç kazandı ve ABD doları karşısında 13 Eylül'den bu yana ilk kez 94 rublenin üzerine çıktığını gösterdi.

    Ruble aynı zamanda Avrupa tek para birimine karşı da yükselerek euro karşısında 99,9 ruble ile yine altı haftanın en yüksek seviyesinde işlem gördü.

    Analistler, rubledeki toparlanmayı Rus ihracatçılara döviz gelirlerini satma ve gelirlerini ülkelerine geri gönderme talimatı veren yeni düzenlemeye bağlıyor.

    Tedbir, değeri bu ayın başlarında Mart 2022'den bu yana en düşük seviyesine düşen para birimini desteklemek için 12 Ekim'de açıklandı.

    Yönetmelik enerji, metal, kimya ve ormancılık endüstrilerinin yanı sıra tarım sektörlerinde faaliyet gösteren 43 Rus ihracatçıyı kapsıyor.

    Analistler, yüksek küresel petrol fiyatlarının ve Rus ihracatçıların yaklaşan vergi ödemelerinin de Rus para birimine destek sağladığına dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow