hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ECB'nin faiz indirimine 2. çeyrekte başlayacağına inanılıyor

    ECBnin faiz indirimine 2. çeyrekte başlayacağına inanılıyor
    expand

    Financial Times'ın (FT) anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğuna göre düşen enflasyon Avrupa Merkez Bankası'nı (ECB) 2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren faiz oranlarını düşürmeye itecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FT anketine katılanların neredeyse yüzde 60'ı enflasyonun 2024 yılında yüzde 2 eşiğine ulaşacağını öngörürken, bazıları bu tarihten sonra tekrar hızlanabileceğini söyledi.

    Alman devlet kalkınma bankası KfW'nin Baş Ekonomisti Fritzi Köhler-Geib, "Enflasyon 2024'ün ikinci çeyreğinde kısa süre içinde yüzde 2'nin altına düşebilir. Yine de yılın büyük bölümünde enflasyon oranı yüzde 2'nin biraz üzerinde olacak" dedi.

    FT'nin anketine katılan 48 ekonomistten yalnızca ikisi yatırımcıların mart ayında böyle bir hamle olasılığını yüzde 50'den fazla olarak fiyatlamasına rağmen, ECB'nin 2024 yılının ilk üç ayında faiz indirimine başlayacağını tahmin ediyor.

    TS Lombard'ın Avrupa ve Küresel Makro Başkanı Davide Oneglia, "Faizleri düşürmekte çok yavaş davranmak, ECB'nin kredibilitesine, bir enerji şokuna yanıt olarak faizleri hızla artırmamaktan daha fazla zarar verebilir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow