hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Resmi açıklama geldi!

    Ehliyet yenileme son gün ne zaman Resmi açıklama geldi
    expand

    Ehliyet yenileme işlemleri için son gün tarihi uzatıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan resmi açıklamada yenileme işlemlerinin sona ereceği tarih paylaşıldı. Peki, ehliyet yenileme ne zaman sona erecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ehliyet yenileme işlemlerinin sona ereceği tarihi açıkladı. Peki, normal şartlar 2020 sonuna kadar süre tanınan sürücü belgesi yenilemeleri hangi tarihte sona erecek ve kimler ehliyetlerini yenilemek zorunda olacaklar?

    EHLİYET YENİLEME SON GÜN NE ZAMAN?

    İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yapılan açıklamada "01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi İçişleri Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

    Genel Müdürlükten, daha önce 31 Aralık 2020 olarak belirlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresine ilişkin yapılan açıklamada yeni tarih 31.12.2022 olarak duyuruldu.

    KİMLİK YENİLEMEDE SON GÜN NE ZAMAN?

    2017'de başlanan yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2023'e kadar devam edecek. Yeni kimlik almak isteyen vatandaşlar; "Alo 199" ve internette "e-kimlik" sayfasından randevularını alarak nüfus müdürlüklerine geldiklerinde, fazla sıra beklemeden kimliklerini alabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow