hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ek MTV ödemesi ne zaman, son gün hangi tarih? Motorlu Taşıtlar Vergisi ek ödeme tarihi!

    Ek MTV ödemesi ne zaman, son gün hangi tarih Motorlu Taşıtlar Vergisi ek ödeme tarihi
    expand

    Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ne zaman ödeneceği araç sahipleri tarafından araştırılmaya başlandı. İlk taksidin ağustos ayında ödenmesinin ardından, ikinci taksit için araştırmalar hız kazandı. Ödemeyi son güne kadar yapmayanlar gecikme faizi ödemek zorunda kalacaklar. Peki, ek MTV ödemesi ne zaman, son gün hangi tarih? İşte Ek MTV ödeme tarihi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayının gelmesiyle birlikte ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2. taksit ödemeleri için tarih araştırmaları başladı. Düzenleme ile 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde ödemelerin ağustos ve kasım olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. Ek MTV ödemeden, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kaydı kapatma işlemi yapılamayacak. 

    İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN BİTECEK?

    Ek MTV'nin ikinci taksiti kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ikinci taksit ödeme süresi 30 Kasım'da sona erecek. Bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksiti ödeyebilecek.

    Ek MTV ödemesi ne zaman, son gün hangi tarih Motorlu Taşıtlar Vergisi ek ödeme tarihiMTV ÖDEMELERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

    MTV ödemeleri, GİB'in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek. Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme mümkün olacak. Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi), PTT işyerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de yapılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesinde "Hızlı Ödeme" bölümünden şifre girişi yapmadan "MTV Ödeme" alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.

    e-DEVLET EK MTV ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow