hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon farkı ile emekli ve memur zammı ne kadar olacak? 2021 emekli ve memur zam oranı yüzde kaç?

    Enflasyon farkı ile emekli ve memur zammı ne kadar olacak 2021 emekli ve memur zam oranı yüzde kaç
    expand

    Emekli ve memur zammı için yılın ilk 6 ayındaki enflasyon rakamları beklenmeye devam ediyor. Enflasyon farkı ile zam alacak memur ve emekliler süreçteki son durumu araştırmayı sürdürüyor. Peki, Mayıs ayı enflasyon rakamları öncesi enflasyon farkı ne durumda? Emekli ve memur zam oranı ne kadar olacak? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda çalışan binlerce memur ile farklı alanlardan emekli olmuş binlerce kişi 2 aylık enflasyon rakamları için geri sayıma başladı. Mayıs ayı enflasyonu birkaç gün içerisinde açıklanacak ve memur ile emeklinin alacağı zam oranı büyük oranda netleşecek, ancak kesin tutar için haziran rakamları da beklenecek. Peki, bu süreç öncesi açıklanan rakamlar ne durumda?

    ENFLASYON RAKAMLARI NELER?

    Ocak ayı enflasyonu yüzde 1,68, şubat ayında yüzde 0,91, mart ayında da yüzde 1,08 olarak açıklandı. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 1.68 olarak duyuruldu. Buna göre ilk dört aylık enflasyon ise yüzde 5,45 oldu.

    MEMUR ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

    Yapılan toplu sözleşme ile beraber 2021 senesinin ilk 6 ayı için memurlar yüzde 3 zam aldı. Mayıs ve haziran ayı rakamlarının da açıklanmasından sonra enflasyonda toplamda yüzde 3'ü geçen kısım zam olarak yansıyacak. Bu oran şimdilik yüzde 3+2.45. Ancak kesin oran için Mayıs ve Haziran rakamları da beklenecek.

    EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

    Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacakları göz önüne alınırsa bu oranın yüzde 7’lere yaklaşması bekleniyor. Nisan ayı rakamları dahil yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 5.45 olarak belirlenmişti.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow