hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zam farkı ödemeleri başladı! Tahsis numarasına göre ödeme günleri

    Emekli zam farkı ödemeleri başladı Tahsis numarasına göre ödeme günleri
    expand

    Emekli Temmuz zammı farkları ödemeleri başladı. Emekli Sandığı ve SGK ödemelerinin başlamasının ardından bugün de Bağ-Kur fark ödemeleri başladı. Henüz Temmuz zam farkını almayan emekliler ödemelerin neden yapılmadığını veya ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte tahsis numarasına göre SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı zam farkı ödeme tarihleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz ayında bir önceki yıla göre yaşanan enflasyon farkı referans alınarak zam yapıldı. Zam sonrası gözler ödeme tarihlerine çevrildi. Bilindiği üzere emeklilerin zam farkları emekli kartlarının sonundaki tahsis numaralarına göre ödeniyor. SGK ve Emekli Sandığı ödemeleri başladı. Bugün ise emekli sandığı ödemeleri başladı. Henüz zam farkını alamayan emekliler ise ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte, tahsis numaralarına göre emekli zam farkı ödeme tarihi…

    SGK TAHSİS NUMARALARINA GÖRE ÖDEME TARİHİ

    SSK emeklisi zamlı maaşını 17 Temmuz itibarıyla almaya başladı. Emeklilik kartındaki tahsis numarasının son rakamı 4 olanlara bugün, 2 olanlara yarın, 0 olanlara da 26 Temmuz'da ödeme yapılacak.

    Temmuz ayının 3’ünde memur ve memur emeklisine 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak yüzde 6.01 zam yapıldı. Memurlar zamlı maaşını 15 Temmuz’da çekti. Memur emeklisi ise maaşını her ayın 1-5’i arasında alıyor. Temmuz zammı yetişmediğinden fark henüz hesaba geçmemişti.

    BAĞ-KUR ÖDEMELERİ BAŞLADI

    Toplam fark ödemesinin 500 milyon lira olacağını aktaran Bakan Selçuk, "Bağkur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Temmuz'da zamlı ödenecek" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ▼ 9, 7 ve 5 olan Bağkur emeklisine 25 Temmuz'da (bugün) ▼ 3 ve 1 olanlara 26 Temmuz'da ▼ 8, 6 ve 4 olanlara 27 Temmuz'da ▼ 2 ve 0 olanlara da 28 Temmuz'da ödeme yapılacak. NOT: Tahsis numarası emekli kartındaki son numaradır. Ödeme günü cumartesiye rastlayan gruba cuma, pazara rastlayan gruba ise pazartesi günü ödeme yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow