hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliler dikkat! İşte emekli bayram ikramiyesi ödeme günü

    Emekliler dikkat İşte emekli bayram ikramiyesi ödeme günü
    expand

    Emeklilerin heyecan ve merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı son dakika açıklaması ile 1000 (bin) liralık emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini açıkladı. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte Bakan Selçuk tarafından açıklanan tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere bilindiği üzere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 1000 (bin) TL bayram ikramiyesi veriliyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan uygulama bu yıl da devam ediyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte emekliler ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Araştırmalar sürerken beklenen müjdeli haber Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. İkramiyelerin bayram öncesinde yatırılacağı müjdesini vere Bakan Selçuk, kesin ödeme tarihini de açıkladı. İşte, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi….

    12 MİLYON EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ TARİH BELLİ OLDU

    Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla 12 milyonu aşkın emekliye bayram ikramiyesi ödeneceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

    "Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos'ta ödeyeceğiz. İkramiyeler SSK kapsamında olanlara 8 Ağustos, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında olanlara ise 9 Ağustos'ta ödenecek. 12 milyon 142 bin kişiye ödenecek toplam ikramiye miktarı yaklaşık 10 milyar 800 milyon lira olacak."

    Selçuk, emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow