hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emeklilere temmuzda ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Gözler 1 Mayıs’ta!

    Emeklilere temmuzda ne kadar zam yapılacak En düşük emekli maaşı ne kadar olacak Gözler 1 Mayıs’ta
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emeklileri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. En düşük emekli maaşının artacağını duyuran Bakan Bilgin’in açıklamaları merak ediliyor. Peki, Emeklilere temmuzda ne kadar zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz ocak ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşını 1500 liradan 2500 liraya çıkardıklarını açıklamıştı. En düşük Maaş alan emekliler böylece yüzde 66 oranında Zam almıştı. Memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e yükseldi. Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Emekli maaşları ile ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

    En düşük emekli maaşının artacağını ve ayrıntıları 1 Mayıs'ta açıklayacağını duyuran bir müjde daha geldi. Bakan Bilgin, 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi.

    EMEKLİLERE TEMMUZDA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

    3 aylık enflasyon verilerinin oluşmasıyla gözler yeniden Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevrildi. Ekonomistler 6 aylık enflasyon farkının yüzde 34,62 olacağını ifade ederken, hesaplamalar sonunda en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow