hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye zam oranı belli oldu mu? Refah zammı nedir, 2023 Ocak ayında emekli ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne zaman belli olur?

    Emekliye zam oranı belli oldu mu Refah zammı nedir, 2023 Ocak ayında emekli ne kadar maaş alacak En düşük emekli maaşı ne zaman belli olur
    expand

    2023 Ocak zammıyla en düşük emekli maaşı milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor. Emeklilerin maaş zam oranı gündemde... Son enflasyon oranına göre emekliye yapılacak 2023 Ocak zammı ile SSK ve Bağkur en düşük emekli maaşı belli olacak. Yılsonuna doğru 2023 emekli ocak zammı belli oluyor. Aralık ayında açıklanacak enflasyon ile emeklilerin zam oranıda netleşecek. İlk tahminler 5 aylık veriler ışığında yapıldı. Emekli oranı için henüz net bir rakam belirtilmedi. Enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağkur emekli maaşı hesaplamak isteyen vatandaşlar sorgulatmalarda hız kazandırdı. Peki ama SS Bağkur, 2023 Ocak zammı ne zaman belli olur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Refah zammı ve enflasyona bağlı zam oranları emekliler tarafından araştırılıyor. Yeni yıla sayılı günler kaldı. Emekliler yapılacak zam oranını merak ediyor. 6 aylık periyotlar halinde emekli maaşlarına enlasyon oranı kadar zam yapılıyor. En son Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri %42,35'lik zam almıştı. Ocak ayına sayılı günler kala da 5 aylık enflasyon oranı netleşiyor. İşte 2023 emekli zam oranına dair tahminler...

    Emekli zammı kaç TL olacak?

    Emekliler için zam oranı henüz belirlenmedi.
    5 aylık enflason oranı yüzde 14,04 olarak biliniyor. Aralık ayı enflasyon verisinin eklenmesiyle emekli zammı oranı belli olacak.
    Emekli zam oranının 3 Ocak itibariyle netleşmesi ve net rakamın açıklanması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow