hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

    Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır
    expand

    2023 emlak vergisi ödemeleri ev sahiplerinin gündeminde yer alıyor. İlk taksit ödemeleri için belirlenen süre geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Şimdi ise gözler 2023 yılının ikinci taksit ödemelerine çevrildi. Peki, Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? Emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emlak vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödendi. Söz konusu verginin ikinci taksitleri Kasım ayında ödenecek. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önemli. Emlak vergisini isteyenler peşin ödeyebileceği gibi isteyenler de taksitle ödeyebiliyor.

    EMLAK VERGİSİ İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

    Emlak vergisi, taşınmazların bulunduğu belediyeler tarafından her yıl tahakkuk ettirilen bir vergidir. Yıl içerisinde 2 taksitle ödenen emlak vergisinin 2'nci taksiti Kasım ayı boyunca ödenebilecek.

    EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

    İster TC kimlik numarası ister sicil numarası ile vergilere ilişkin online ödemeler yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de birçok belediyeden sicil, tahsilat ve tahakkuk bilgileri sorgulanabiliyor. Ödemeler ise veznelerin yanı sıra posta çeki, e-belediyeden kredi kartı ile ve bankalara havale-eft ile ödenebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow