hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi ödeme tarihleri 2021… Emlak vergisi ilk taksit ödeme işlemleri için son gün ne zaman?

    Emlak vergisi ödeme tarihleri 2021… Emlak vergisi ilk taksit ödeme işlemleri için son gün ne zaman
    expand

    Emlak vergisi ödeme tarihleri Mayıs ayının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, emlak vergisi ödemede son gün ne zaman, internetten ödeme nasıl yapılır? İşte ilk taksit ödemeleri ile ilgili bilinmesi gerekenler…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıl içerisinde belediyeler tarafından belirlenen emlak vergisi ödemeleri 2 taksit halinde talep ediliyor. Dileyen ev sahiplerinin yıllık ücreti tek seferde ödeyebildikleri vergi tutarı için isteyenler ise iki taksit seçeneğinden faydalanabiliyor. Peki, ilk taksit ödemelerinde son gün ne zaman?

    EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2021… İŞTE ÖDEMELERDE SON GÜN

    Vergiyi taksitler halinde ödeyen kişiler için son gün Mayıs sonu olacak. Yani 31 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar bu yılın emlak vergilerinde ilk taksitleri ödemeyen kişiler faiz ödemek durumunda kalacaklar.

    İNTERNETTEN EMLAK VERGİSİ ÖDEME NASIL YAPILIR?

    Emlak vergisi normal şartlarda belediyelere giderek ödeniyor. Ancak elektronik belediyeciliğe geçmiş olan birçok belediye internetten online olarak tahsilat sistemini kabul ediyor. Siz de evinizin bulunduğu belediyeyi ve emlak vergisi ödeme yazarak o kurumun internetten ödeme alıp almadığını öğrenebilirsiniz. Örnek olarak arama motoruna “Sultangazi Belediyesi emlak vergisi ödeme” yazan kişiler belediyenin ilgili ödeme sayfasına ulaşabiliyorlar. Evinizin bağlı bulunduğu belediye online tahsilat kabul etmiyorsa belediyeye giderek ödeme yapmak gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow