hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitiyor, ne zaman son? Emlak Vergisi nasıl ödenir?

    Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitiyor, ne zaman son Emlak Vergisi nasıl ödenir
    expand

    Milyonlarca gayrimenkul sahibinin ödemekle yükümlü olduğu Emlak Vergisi'nde ikinci taksit dönemi 1 Kasım itibarıyla başladı. Ödemenin son günü yaklaşırken tarih araştırmaları hız kazandı. Peki, Emlak vergisi son ödeme tarihi 2022 ne zaman? İşte Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri son tarih…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılda iki defa ödenen emlak vergisinin ilk taksitleri bahar aylarında ödendi. Kasım ayıyla birlikte de 2. taksit ödemeleri başladı. Ödemeler tek seferde yapılabileceği gibi iki taksit olarak da yapılabilir. Bazı durumlarda emlak vergisinden muaf tutulabiliyor. Bir konutta muafiyetten yararlanmak için ücret, ticari, mesleki, işyeri, konut kira, faiz geliri olmaması gerekiyor. Emekli aylığının yanı sıra eşten dolayı ölüm aylığı alanlar, yasada belirtilen koşulları taşıyorsa sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor. Peki, şu günlerde devam eden 2. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? İşte son ödeme tarihi…

    EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

    2022 yılı emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri 1 Kasım 2022 tarihi itibariyle başladı. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar tamamlanacak. Ödemelerin belirlenen süre zarfında yapılmaması durumunda her ay için belli oranda gecikme zammı uygulanıyor.

    EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

    Emlak Vergisi, belediyeye yapılabileceği gibi belediyelerin internet sitesi üzerinden veya e-Devlet aracılığıyla da tamamlanabilecek. Ayrıca PTT şubelerinden, banka şubelerinden, bankaların internet şubelerinden ve cep telefonları üzerindeki mobil uygulamalardan da ödeme yapmak mümkün. Ayrıca emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti aracılığıyla öğrenebilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow