hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç? Nisan ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu?

    Enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç Nisan ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu
    expand

    TÜİK enflasyon rakamları açıklaması ile nisan ayında görülen enflasyon oranını gösterecek. Peki, enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç? TÜİK nisan ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyon oranında kira artışı gerçekleştirecek olanlar, memur ve emekliler nisan ayının enflasyon rakamları için geri sayıma başladı. Peki, enflasyon oranı hangi tarihte açıklanacak, beklenti ne yönde?

    ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

    2,3 ve 4 Mayıs'ın Ramazan Bayramı vesilesiyle resmi tatil günlerine denk gelmesinden dolayı nisan ayı enflasyon rakamlarının 5 Mayıs 2022 Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

    ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR, YÜZDE KAÇ? NİSAN ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU MU?

    Nisan ayı enflasyon beklentisi henüz açıklanmadı. Ancak bugün Merkez Bankası’ndan yıl sonu enflasyon tahmini açıklaması geldi.  

    Enflasyon yükseldikçe enflasyon beklentilerindeki dağılımın açıldığını, dolayısıyla enflasyonun tahmin edilebileceği aralığın genişlediği bilgisini veren Kavcıoğlu, şöyle devam etti: “Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 yılı sonunda yüzde 42,8, 2023 yıl sonunda yüzde 12,9 ve 2024 yıl sonunda ise yüzde 8,3 seviyelerine tekabül etmektedir. Böylece, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini 19,6 puanlık güncellemeyle yüzde 23,2’den yüzde 42,8’e yükselttik. Bir önceki Rapor dönemine göre Türk lirası cinsinden ithalat fiyatlarına bağlı güncelleme enflasyon tahminini 5,5 puan artırırken, gıda fiyatları varsayımındaki artıştan 2,8 puan katkı gelmektedir.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow