hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon, döviz, borsa, KKM... Seçimden sonra ekonomi nasıl olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Merkez Bankası yılın 2. enflasyon raporunda 2023 sonu için tahminini değiştirmeyerek yüzde 22,3'te sabit tuttu. Türkiye kritik seçime giderken ekonomist Filiz Eryılmaz, konunun ayrıntılarını CNN Türk canlı yayınında ele aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 22,3 olarak açıklandı. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 8,8 oldu. Buna göre Türkiye enflasyonda 1 ila 1,5 yılda tek haneye iniyor.

    Yılın 2. enflasyon raporunu sunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dolarizasyonu bitireceklerini vurgulayarak "Kimse vatandaşın cebindeki paraya tenezzül etmesin" dedi.

    Uludağ Üniversitesi'nden Filiz Eryılmaz seçim sonrası dolar yükselecek iddiasını CNN Türk'e anlattı.

    Eryılmaz, kur üzerinde hakim bir beklenti oluştuğunu ifade ederek piyasanın merkez bankasından ayrıştığını söyledi.

    Erylmaz şu ifadeleri kullandı:

    "Önümüzdeki ayda enflasyonda baz etkisi ile azalmayı son kez göreceğiz ve yüzde 40'ların altına ineceği tahmin ediliyor. Fakat vatandaşın enflasyondaki bu azalmayı hissedemediğini söyleyebiliriz."

    "Dövizdeki artış ne kadar olacak? Bu önemli. Piyasayı tedirgin eden nokta. Spekülasyon çok fazla. Belirsizlik çok fazla. Benim de beklentim yılın ikinci yarısında kademeli bir yükselişin devam edeceği."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow