hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylül ayı enflasyonu ne kadar, yüzde kaç? TÜİK 2021 Eylül ayı enflasyon rakamları

    Eylül ayı enflasyonu ne kadar, yüzde kaç TÜİK 2021 Eylül ayı enflasyon rakamları
    expand

    Eylül ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından 4 Ekim 2021 Pazartesi günü açıklandı. AA Finans’ın enflasyon beklentisi anketi yıllık enflasyonun yüzde 19,69'a yükseleceği yönünde sonuçlanmıştı. Peki, enflasyon ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte TÜİK 2021 Eylül ayı enflasyon rakamları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira artış oranı, memur ve emekli zammı gibi birçok kalemi etkilemesi nedeniyle gözler bugün TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu 4 Ekim 2021 Pazartesi günü yaptığı açıklamada Eylül ayı enflasyonuna ilişkin bilgileri aktardı.

    EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Eylül ayında enflasyon yüzde 1.25 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre enflasyon Eylül ayında yüzde 1,25 arttı. Enflasyon yıllık bazda ise 19,58 oldu.

    Eylül ayı enflasyonu ne kadar, yüzde kaç TÜİK 2021 Eylül ayı enflasyon rakamları

    ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Ekim pazartesi günü açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,34 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,71, en yüksek yüzde 2,30 aralığında yer aldı.

    Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,34) göre bir önceki ay yüzde 19,25 olan yıllık enflasyonun yüzde 19,69'a yükseleceği hesaplanıyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow