hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon rakamları açıklandı

    Enflasyon rakamları açıklandı
    expand

    Eylül ayında TÜFE yüzde 0,18 ÜFE yüzde 0,29 oranında arttı. Yıllık enflasyon Eylül ayı itibarıyla tüketici fiyatlarında yüzde 7,28, üretici fiyatlarında 1,78 oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı.

    Eylül'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde  0,18,Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde  0,29 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,28 yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 1,78 oldu. TÜFE, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 4,72, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,92 artış gösterdi.

    En yüksek artış yüzde 2,70 ile ulaştırmada

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre,Ana harcama grupları itibarıyla eylülde, aylık bazda en yüksek artışyüzde 2,70 ile ulaştırma grubunda görüldü. Bu ayda eğitimde yüzde 1,98, lokanta ve otellerde yüzde 0,67, konutta yüzde 0,41 ve çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,28 artış gerçekleşti. Eylülde aylık bazda en fazla düşüş gösteren grup yüzde 3,49 ile giyim ve ayakkabı oldu. Bu ayda düşüş gösteren diğer gruplar ise yüzde 0,70 ile gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 0,43 ile eğlence ve kültür olarak gerçekleşti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow