hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Aralık 2021 enflasyon beklentisi ne kadar?

    Enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak Aralık 2021 enflasyon beklentisi ne kadar
    expand

    Aralık ayı enflasyon rakamları açıklaması sonrasında oransal olarak memur ve emeklinin alacağı zam farkı ortaya çıkacak. Bu farkın üstüne ek olarak iyileştirmenin de gelmesi bekleniyor. Peki, enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası Aralık 2021 enflasyon beklentisi ne kadar, yüzde kaç?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aralık ayı enflasyonu için sayılı günler kaldı. Memur ve emekli zam farkı aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından netleşecek. Peki, TÜİK tarafından tespit edilecek olan enflasyon hangi gün açıklanacak? İşte detaylar…

    ARALIK 2021 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, HANGİ GÜN AÇIKLANACAK?

    Aralık ayı enflasyon TÜİK tarafından 3 Ocak 2021 Pazartesi günü duyurulacak. Saat 10:00’da verilerin açıklanmasının ardından memurlar ile emeklilerin alacakları enflasyon farkı kesinleşecek.

    Verilerin tespit edilmesi için aralık ayının tamamlanması ve TÜİK’in ölçümlerinin gerçekleştirilmesi beklenecek.

    TCMB ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

    Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada “Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 19,31 iken, bu anket döneminde yüzde 23,85 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 15,61 iken, bu anket döneminde yüzde 21,39 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 11,76 ve yüzde 14,41 olarak gerçekleşmiştir.” denilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow