hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enflasyon yüzde kaç? Ağustos 2020 kira artış oranı ve enflasyon rakamları

    Enflasyon yüzde kaç Ağustos 2020 kira artış oranı ve enflasyon rakamları
    expand

    Enflasyon oranı ile kira artışı gerçekleştiren kişilerin beklediği Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde geçen yılın aynı ayına oranla olan verilere de yer verildi. Peki, enflasyon yüzde kaç oldu ve enflasyona dayalı Ağustos kira artış oranı ne kadar olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları belli oldu. Rakamların açıklanmasıyla birlikte de gerçekleşecek olan kira artışı netleşti. İşte o rakamlar…

    ENFLASYON RAKAMLARI YÜZDE KAÇ?

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 11,51, yurt içi üretici fiyatları yüzde 6,81 arttı.

    Aylık bazda TÜFE yüzde 0,58, Yİ-ÜFE yüzde 1,02 artış gösterdi. TÜFE, temmuzda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 6,37, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 yükseldi.

    Yİ-ÜFE ise Aralık 2019'a göre yüzde 7,98, geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 8,33 arttı.

    AĞUSTOS 2020 KİRA ARTIŞ ORANI

    Enflasyon oranına göre kira artışı gerçekleştiren kişilerin beklediği rakamlar açıklandı. Aylık bazda TÜFE yüzde 0,58, Yİ-ÜFE yüzde 1,02 artış gösterdi.

    TÜFE, temmuzda geçen yılın aralık ayına göre yüzde 6,37, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna göre kira kontratını yenilmek isteyen ev sahibi ve kiracılar için merakla araştırılan zam oranı da belli oldu. Ağustos ayı baz alındığında bir yıllık kira zammı yüzde 11,76 olmuş oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow