hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika | Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başlıyor! Bakan Pekcan duyurdu

    Son dakika | Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri başlıyor Bakan Pekcan duyurdu
    expand

    Koronavirüs sürecinde zor durumda kalan esnaf için gelir kaybı ve kira desteği ödemesi başvuruları geçtiğimiz günlerde alınmıştı. Başvurularını tamamlayan esnaf ödeme tarihleri ile ilgili gelecek resmi açıklamayı beklemeye başladı. Peki, esnafa gelir kaybı ve kira desteği ne zaman yatacak? İşte Bakan Pekcan'ın gelir kaybı ödemeleri ile ilgili yaptığı son dakika açıklaması...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Covid-19 ile mücadele ekonomik alanda da devam ediyor. Koronavirüs yol açtığı olumsuz ekonomik koşulları en aza indirmek amacıyla geçtiğimiz haftalarda esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. Bu kapsamda destekten yararlanmak isteyen esnaf ödemeler için başvuru işlemlerini gerçekleştirmişti.

    ESNAFA GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

    Ticaret Bakanı Pekcan: "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteği ödemelerine bugün itibarıyla başlamış bulunuyoruz." açıklamasında bulundu. Bu kapsamda ödemeler bugün itibariyle hesaplara yatmaya başlayacak.

    Ödemeler başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

    Program sonunda basın mensuplarının esnaf ve sanatkarlara verilecek gelir kaybı destekleriyle alakalı sorusunu cevaplayan Bakan Pekcan, "Bugün itibariyle esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik gelir kaybı desteklerini ödemeye başlamış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ocak ayını ödemeye başladık. Bundan sonra da üç ay boyunca bunları ödemeye devam edeceğiz" dedi. Toplantı sonrası Türkiye-Belçika 2'nci Dönem Ortak ekonomi ve Ticaret Komisyonu Toplantısı (JETCO) anlaşma metni imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     
     
     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow