hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım aylığı ne kadar oldu? 2024 evde bakım maaşı kaç TL oldu?

    Evde bakım aylığı ne kadar oldu 2024 evde bakım maaşı kaç TL oldu
    expand

    Asgari ücret zam oranlarından sonra evde bakım aylığının ne kadar olacağı da merak uyandırdı. 2024 asgari ücretin belirlenmesinden sonra engelli ve yaşlı bakım aylıklarına da zam geldi. Peki, 2024 yılı evde bakım maaşı belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    65 yaş aylığı ve engelli aylıkları 2024 yılı asgari ücret zammıyla birlikte artmış oldu. Peki, evde bakım maaşı ne kadar olacak 2024? 

    Evde bakım aylığı ne kadar oldu? 

    Asgari ücret yüzde 49.11 oranında artarak 17 bin 2 lira oldu. Yeni asgari ücretle, 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarında da değişiklik yaşandı. Buna göre engel oranı yüzde 40-69 arasında olanların maaşı 3912 lira, yüzde 70 ve üzeri olanların maaşı 5685 lira, 18 yaş altı engelli aylığı ise 3790 lira oldu.

    Engelli bireylerin evde bakım yardımından yararlanabilmesi için iki şart bulunuyor. Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ ünden daha az olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

    18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı”, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise “ağır engelli” veya “Çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır”, “Belirgin özel gereksinimi vardır” ve “Özel koşul gereksinimi var” ifadelerinden birinin yer alması gerekmektedir. Ödemeleri her ayın 11-15'i arasında yapılan evde bakım aylıkları memur maaş katsayısına göre artıyor. 
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow