hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu?

    Evde bakım maaşı yattı mı 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu
    expand

    Temmuz ayının ortalarına gelinmesiyle beraber evde bakım maaşı yatan iller 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü için araştırılmaya başlandı. 2023 Temmuz zammı ile yükseltilen evde bakım parası ödeme durumu SMS ve e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evde bakım maaşı sorgulama ekranı hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı, engelli bireyler ve ailelerine verilen devlet desteği, her ay belirli bir tarihten itibaren hesaplara geçiyor. Memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik sonrası evde bakım maaşı ödeme tutarı da güncellendi.

    EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

    Evde bakım parası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Buna göre; Evde bakım maaşları 15 Temmuz'dan itibaren hesaplara yatırılmaya başlayacak.

    2023 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

    2023 Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu. 2023 Temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Buna göre bakıma ihtiyacı olan yaşlı, engellilere yönelik verilen evde bakım desteği 5 bin 98 lira oldu.

    SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

    Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    e-DEVLET İLE EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA

    e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

    EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow