hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT ve doğum borçlanması ne kadar? 1 çocuk ve 2 çocuk doğum borçlanması kaç gün? Doğum borçlanması hesapla, öğren!

    EYT ve doğum borçlanması ne kadar 1 çocuk ve 2 çocuk doğum borçlanması kaç gün Doğum borçlanması hesapla, öğren
    expand

    Doğum borçlanması ne kadar? sorusu merak ediliyor. EYT'den faydalanmak için birçok aday doğum borçlanması yapmak istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT konusuyla ilgili detayları açıkladı. Peki ama bir ya da iki çocuk için doğum borçlanması kaç gün?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğum borçlanmasıyla ilgili bilgiler araştırılıyor. EYT kapsamına dahil olmak isteyen adaylar doğum yaptığı dönemini borçlanarak prim gün sayısını tamamlamak istiyor. Peki ama doğum borçlanması kaç gün, ne kadar?

    Doğum borçlanması doğumdan sonraki en fazla iki yıllık süre için yapılabilir. Her doğumda en fazla 720 günlük süre borçlanılabilir. Bu sürenin üzerinde doğum borçlanması yapılamaz. Dolayısıyla, her doğum sonrasında kadın sigortalı 720 gün borçlanma hakkına sahiptir. 720 günün altında borçlanma mümkün.
     Sigortalıların veya hak sahiplerinin prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, kendilerince belirlenecek günlük kazancın yüzde 32'si üzerinden hesaplanmaktadır.


    ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI DA KABUL GÖRÜYOR
    HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI NOYAN DOĞAN, ''Önceden yaş şartı aranmayacağına emindik. Son 10 gündür yaş şartı olacağı konuşulmaya başlandı. Herkes de son zamanlarda yaş şartı gelecek diye bekliyordu. Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması geniş kitleleri rahatlattı. Düzenlemenin içeriğini görmek gerekiyor. Bugünkü açıklamaya istinaden, 99 Eylül öncesi işe başlayanlar için 2023'te gününü doldurmuş, yılını doldurmuş 38 yaşındaki kadın, 43 yaşındaki erkek olanlar şartları yerine getirenler düzenlemeden yararlanacak. Doğum ve askerlik borçlanması konusu vardı. Açıklamayla borçlanma da kabul görüyor. Ocak ayının ilk haftası Meclis’e gelip, Şubat ayının ilk haftası emekli olmaya başlanacağını düşünüyorum. İşverene verilen destekler de doğru.'' dedi. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow